Slimme thermostaat draadloos

EAN: 4260328611739
lage score WeChecked waardering
Beste prijs:

189,95

Hoogste prijs:

229,95

Tado slimme thermostaat draadloos starterkit

Verkrijgbaar bij 5 shops:

Swipe voor alle prijzen

Slimme thermostaat draadloos

Met de Tado slimme thermostaat draadloos starterkit ben je snel op weg om je huis slimmer en energiezuiniger te maken. De slimme thermostaat draadloos is ontworpen voor CV ketels die draadloos zijn aan te sturen of als je (in enkele gevallen) nog helemaal geen thermostaat hebt.  De starterkit komt met een slimme thermostaat draadloze versie, bridge en ontvanger voor de CV ketel (indien benodigd).

Tado

Ontmoet Tado, het merk wat energieverspilling wilt tegengaan met slimme producten. Tado is een duits bedrijf wat sinds 2011 producten op de markt brengt om je energieverbruik te verlagen. Door slimme toepassingen zoals Geofencing (GPS tracking) en push notificaties ben je op de hoogte of je verwarming momenteel aan staat terwijl je niet thuis bent. Daarnaast zijn er slimme radiatorknoppen zodat je enkel een specifieke ruimte kunt verwarmen of de vloerverwarming van een losse ruimte bediend. Tado werkt met IFFT en andere smarthome platformen zoals Homekit. Het merk is overtuigd van haar producten dat ze zelfs een Energiebesparingsgarantie bieden (niet tevreden, dan geld terug).

Slimme thermostaat

Er is een legio aan slimme thermostaten inmiddels op de markt. Zowel Nest, Honeywell en Netatmo hebben een slimme thermostaat maar kennen hun beperkingen. Tado gaat een stap verder doordat ze ook producten voor je radiatoren en airco units hebben ontwikkeld waarmee het systeem kan communiceren. Hiermee ben je efficiënter in zowel het verwarmen van een specifieke ruimte als het besparen op je energierekening. De slimme thermostaat draadloos wordt met 3 AAA batterijen gevoed. 

Bridge

De ‘internet’ bridge is de brug tussen je Tado systeem en de Tado app of smart home systeem zoals Homekit. Hiermee kun je uiteindelijk je producten besturen als je niet bij de thermostaat in de buurt bent. De Bridge heeft een ethernet kabel en stroom (via micro USB) nodig. De bridge zorgt tevens voor zogenaamde firmware updates waarmee je de producten kunt updaten via de Tado App. Een bridge wordt bij elke starterkit 

Draadloze ontvanger

Met de draadloze ontvanger zorg je dat je Tado app met de CV ketel kan communiceren. Het is vooral voor oude ‘domme’ CV ketels die nog niet draadloos kunnen communiceren, of als je bijvoorbeeld een NEST thermostaat wilt vervangen. Mocht dit laatste het geval zijn, Tado heeft zeer uitgebreide instructies hoe je het systeem kunt vervangen voor Tado.

Technische specificaties