Philips Hue

Philips Hue Gradient Lightstrip

Hue Gradient Lightstrip aankondiging

Een van de meest gewenste lampen die momenteel mist in het assortiment van Signify is de Philips Hue Gradient Lightstrip. Met alle vernieuwingen die het bedrijf door de jaren heeft doorgevoerd lijkt de tijd rijp en zal in september een nieuwe versie van de lightstrip geïntroduceerd worden.

Philips Hue presenteert elk jaar tijdens de IFA (Internationale Funkausstellung Berlin) de nieuwste ontwikkelingen en producten. Ook dit jaar werd er naar de beurs uitgekeken maar werd wederom door Corona het evenement geannuleerd. In plaats daarvan zal Signify een pers conferentie houden en wachten wij met smart op de release date van de Hue Gradient Lightstrip.

16 miljoen kleuren op een rij

Met de Hue Play Gradient Lightstrip leek Signify al een voorproefje te geven wat viel te verwachten van de nog aan te kondigen Philips Hue Gradient Lightstrip. De Play variant had al de mogelijkheid om een gradiënt te tonen achter je beeldscherm en kon ook synchroniseren met de Play HDMI Sync Box en Sync app. Een nadeel van de Hue Play lightstrip was dat je gebonden was aan vaste maten (55 tot 75 inch). Je kon deze dus enkel voor grotere schermen inzetten en werd de onderkant van je scherm niet verlicht. Met de nieuwe versie van de Hue Gradient Lightstrip is deze limitatie weggehaald en ben je vrij om de strip in te zetten waar je wilt.

Opvolger van de Hue Lightstrip versie 4.

De lightstrip is een product die inmiddels jaren wordt doorontwikkeld. Nog geen jaar geleden kwam de lightstrip versie 4 uit waarbij je niet meer gebonden was om op specifieke punten je lightstrip af te knippen. Hierdoor kreeg je meer vrijheid en kon je de lightstrip voor specifieke maten inzetten. Het is nog onbekend wat de maten van de lightstrip worden, maar er is een grote kans dat je je huidige lightstrip kunt vervangen met de nieuwere versie.

Mix van Play en Outdoor lightstrip

Signify gaat het beste waar ze van hebben geleerd combineren tot één lightstrip. Het uiterlijk en de plakstrip hebben veel elementen van de Play en outdoor lightstrip overgenomen. De witte achterkant is te herkennen aan de outdoor lightstrip. De gradient verloop is daarentegen herkenbaar van de Play lightstrip. Net als de outdoor versie is het mogelijk om de nieuwe lightstrip te gebruiken met Bluetooth.

Bedienen via Hue App met Bluetooth of Bridge

Met de voorziening van bluetooth kun je de nieuwe Philips Hue Gradient Lightstrip ook gebruiken als je geen bridge hebt. Voor het gebruik van bluetooth dien je de Hue Bluetooth App te gebruiken. Door de lamp te combineren met de Hue Bridge heb je meer mogelijkheden tot je beschikking zoals het synchroniseren met de Sync app / Play HDMI Sync Box of het automatiseren van de lamp.

Met meegeleverde scènes in de Hue app

De Hue app komt al met de mogelijkheid om meerdere kleuren op een rij te selecteren vanuit één scene. De Hue Gradient Lightstrip zal al met deze scenes werken, maar om de echte kracht te tonen is er een redelijke kans dat Hue nieuwe scènes zal introduceren die je enkel met deze lightstrip kunt gebruiken. Natuurlijk kun je ook je eigen scenes maken door een kleurrijke afbeelding te selecteren in de Hue app.

Gradient lightstrip 2 meter

De nieuwe Hue Gradient Lightstrip is in twee varianten beschikbaar. De basis versie (2 meter) komt met een adapter en eventueel koppelstukje om uit te breiden. De naam spreekt uiteraard voor zich, maar de basisset heb je nodig als je een gradient ligtstrip wilt gebruiken. De adviesverkoopprijs van de Hue Gradient Lightstrip 2 meter zal rond de €130,- euro komen te liggen. 

Gradient uitbreiding 1 meter (60 euro)

Net als de oudere versie komt er ook een uitbreiding variant zoals de Lightstrip verlengstrip 1 meter V4. Met deze variant kun je de basis versie uitbreiden met 1 meter extra lengte en (waarschijnlijk) afknippen tot waar jij wilt. De adviesverkoopprijs van de Hue Gradient Lightstrip verlengstrip 1 meter zal rond de €60,- euro liggen.

Lightstrip V4 blijft in de verkoop

Ondanks de te verwachte introductie van de nieuwe Gradient Lightstrip zal de huidige Lightstrip 2 meter V4 en Lightstrip verlengsnoer 1 meter V4 als instap prijs blijven. De huidige lightstrip is goedkoper en kan voor veel beginnende hue ers een passende oplossing zijn om te achterhalen hoe de Hue lightstrip bevalt en wat het kan.

Nog onbekende kanten van de Hue Gradient Lightstrip

Door de ‘lek’ is nog niet alle informatie duidelijk en wachten wij met smart op de antwoorden op de volgende vragen:

– Is het mogelijk om een lightstrip af te knippen?
Onze verwachting is dat dit mogelijk gaat zijn maar blijft onbekend of dit bij de eerste versie gelijk mogelijk is. De Hue outdoor lightstrip kent net als de Play lightstrip deze mogelijkheid niet.

– Hoe werkt de lightstrip met de entertainment ruimte?
De mogelijkheid om de lightstrip te kunnen gebruiken in een entertainment staat redelijk vast. Net als de huidige lightstrip kun je de locatie aangeven waar de strip is. Wellicht kun je enkele ‘area’s’ bij de lightstrip selecteren zodat de lamp weet welke kleur van het scherm overgenomen moet worden.

Waar is de Hue Gradient Lightstrip te gebruiken?

De lightstrip is een van de kroonjuwelen van de Philips Hue serie. Je kunt eenvoudige langere oppervlakte verlichten en kun je op verschillende plekken gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de bovenkant, achterkant, zijkant of onderkant van een kast, TV dressoir of bureau. Ook wordt de strip in combinatie met een verlaagd plafond gebruikt (vraagt wel een verbouwing vaak van je huis). Ook achter een TV of computer scherm wordt de ledstrip soms gebruikt, maar ben je gebonden aan de hoeken die moeilijk zijn te maken. De lightstrip werkt het beste als je de lichtstrip recht houdt.

Nog meer gradient geruchten

Niet alleen de Lightstrip maar andere lampen zijn kandidaat om een gradiënt mogelijkheid te krijgen. Vooral grotere lampen zoals de Signe of Ensis hanglamp zijn groot kandidaat om ook dit jaar een gradient upgrade te krijgen. 

Wechecked Philips Hue

Wechecked houdt je op de hoogte van de Hue Gradient Lightstrip en andere Philips Hue producten. Wij zijn uiteraard net zo fan van Hue als jij bent. Daarom helpen wij je graag bij de nieuwste Hue updates en houden wij nauwlettend prijzen en beschikbaarheid van Hue producten voor je op het oog.