Philips Hue

Nieuwe Philips Hue dimmer switch

Philips Hue Dimmer Switch V2 product photo

Het lijkt er op dat Philips Hue tijdens de CES onder andere een nieuwe Dimmer Switch zal introduceren. Product fotografie is inmiddels uitgelekt waarbij de nieuwe ronding zichtbaar is.

Less is more.. knoppen

Een van de eerste zaken die opvalt is dat er geen vier knoppen, maar slechts 3 gedeeltes zichtbaar zijn. Dit betekend dat wij dus één van de oude knoppen niet meer terug zullen zien. De nieuwe Philips Hue dimmer switch bestaat nog enkel uit een aan/uit knop en een gezamenlijke dimmer functie (wat nu samen één knop is).

Hue als logo zichtbaar

Een andere vernieuwing is dat het Hue logo nu zeer goed zichtbaar is. Daarbij wilt het merk zich beter zichtbaar maken, maar blijft het oude merk Philips nog aanwezig. Dit kan tevens te maken hebben dat Signify meer naar enkel ‘Hue’ ipv ‘Philips Hue’ als merk wilt bewegen.

Niet compleet vernieuwd

De Philips Hue Dimmer Switch is niet geheel vernieuwd, zo blijft de handige functionaliteit om de switch met een magneet tegen de meegeleverde muurplaat te bevestigen. Zo kun je hem makkelijk pakken als je de switch even naast je op de bank wilt leggen, of weer terug op de oude plek wilt hangen.

Nog veel onbekend

Officieel heeft Signify nog niets bekend gemaakt over de vernieuwde dimmer switch. Dat betekend dus dat er nog geen lanceerdatum bekend is (al verwachten wij dat het dit voorjaar beschikbaar komt). Ook is het nog onbekend of de switch nog een batterij nodig heeft of zoals de Philips Hue Tap schakelaar / Friends of Hue gebruik maken van kinetic energy.