Tado

Tado starterkits

Wil je je huis energiezuinig en tegelijkertijd slimmer maken? Met de Tado starterkits kun je snel aan de slag en maak je in een handom je huis slimmer. Tado biedt verschillende producten aan om je huis slimmer te maken. Om je snel op weg te brengen heeft Tado enkele starterkits uitgebracht met bijna alle benodigdheden. Je moet dan aan de volgende producten denken:

Tado smart products

Bridge

De Bridge is het hart van je Tado installatie. De bridge is letterlijk de brug tussen de slimme producten en communiceert met je Wifi router. Met de bridge kun je zowel binnen als buiten je huis aanpassingen doen via de app. Ben je bijvoorbeeld een weekend weg en wil je toch je verwarming uitzetten, dan communiceert de Tado app met de bridge en uiteindelijk het apparaat wat uit of aan moet. 
De bridge is niet los als product beschikbaar en zit in meerdere Tado starterkits verwerkt.

Tado Thermostaat

Uiteraard wil je graag gebruik maken van de Tado app om je temperatuur te bedienen, echter wordt het ook aangeraden om de Bedrade of draadloze thermostaat te gebruiken. Heb je al een slimme thermostaat zoals de Nest Thermostaat, dan kan Tado niet slim zelf de temperatuur aanpassen.

Met zowel de Bedrade Thermostaat starter kit als de Draadloze Thermostaat starter kit ontvang je een bridge.

Tado Radiatorknop

Om de kracht van Tado te ervaren heb je uiteraard radiatorknoppen nodig. Elke radiatorknop kan individueel aan of uitgezet worden. Ook kun je radiatorknoppen een ruimte of ‘zone’ aangeven (eerste verdieping, woonkamer, zolder etc) aangeven zodat je in een keer een grotere ruimte kunt verwarmen.

Aan de slag met de Tado starterkits

Je bent nu op de hoogte van de verschillende starterkits. Nu heerst enkel de vraag, wat heb je allemaal nodig? Het begint uiteraard bij het inventariseren van je woning en wensen. Wil je bijvoorbeeld alle ruimte met een verwarming aansturen of slechts een aantal zoals je badkamer, woonkamer, kantoor of andere ruimte? Als je het aantal ruimte weet die je op afstand wilt kunnen besturen, dan kun je hierop ook baseren voor welke starterkit je gaat. Wil je bijvoorbeeld 8 slimme radiatorknoppen? Dan kan de combinatie 4 slimme radiatorknoppen starterkit + 4 slimme radiatorknoppen de goedkoopste (en duurzaamste ;-)) oplossing zijn.