Gradient Lightstrip 2 meter

EAN: 8719514339965
(4.6) uit 15 beoordelingen
Beste prijs:

119,99

Hoogste prijs:

194,99

Hue Gradient lightstrip 2 meter

Verkrijgbaar bij 8 shops:

Swipe voor alle prijzen

Gradient Lightstrip 2 meter

De Philips Hue Gradient Lightstrip 2 meter is een flexibele lightstrip die meerdere kleuren tegelijk kan schijnen. De lightstrip is een witte silicone ledstrip met zelfklevende achterkant. Door het gebruik van silicone is het mogelijk om tevens een hoek kunt verlichten en met een verlengstrip nog meer meters achtereenvolgens kunt maken.

Bestuur met Hue Bridge of Bluetooth

Net als bijna alle Philips Hue lampen kun je ook de Gradient Lightstrip 2 meter met de Bluetooth app of de standaard Hue app (i.c.m. Hue bridge) bedienen. Wil je de lightstrip in de toekomst automatiseren (zoals ‘ga aan als de TV aan gaat’) dan ben je genoodzaakt om de standaard app te gebruiken met de Hue Bridge.

16 miljoen kleuren tot je beschikking

De hue lightstrip kan vanaf het begin dat de ledstrip op de markt al ruim 16 miljoen kleuren aan en is door de jaren doorontwikkeld. Nog steeds kun je alle kleuren kiezen, maar met de komst van de Hue Gradient Lightstrip 2 meter kun je nu tot 5 verschillende kleuren tegelijk selecteren. De lichtstrip maakt daarnaast ook een kleurverloop tussen twee geselecteerde kleuren waardoor je dus nog meer kleuren krijgt. Dit wordt ook wel ‘Ambiance’ genoemd. Kies je ervoor om de lightstrip te gebruiken als ‘Play’ functie (entertainment), dan kun je tot 3 verschillende kleuren zien.

Gradient Lightstrip 2 meter specificaties

De Gradient Lightstrip heeft een hoogte van 0,55 cm, een breedte van 1,45 cm en lengte van 2 meter. Hierdoor kun je de lightstrip in bijvoorbeeld een U of L profiel van verwerken met minimaal 1,8 cm breedte. De lightstrip heeft een kleurtemperatuur tussen de 2000 en 6500K, werkt tussen de -20 tot 45 graden en heeft een IP20 waardering wat voornamelijk voor binnengebruik is bedoeld.

Afkorten

Een van de voordelen van de Hue Gradient lightstrip 2 meter is dat je, net als zijn voorganger, de lichtstrip kunt inkorten. Dit kun je om de 33 cm doen en wordt op de lightstrip aangegeven waar je de strip veilig kunt afkorten.

Verlengen tot 10 meter

De Hue Gradient Lightstrip 2 meter wordt standaard als ‘base kit’ gezien, wat inhoud dat je dit pakket eerst nodig hebt waar je later op kunt uitbreiden. Je krijgt bijvoorbeeld de adapter, powerplug (verwisselbaar met EU of US kop) en uiteraard het beginstuk wat is verbonden met de 2 meter lichtstrip. Het uiteinde van de strip heeft een ingang om de ledstrip te verlengen. Dit kun je met de lose te verkrijgen Hue Gradient Lightstrip verlengstrip 1 meter. In totaal kun je een lichtstrip van 10 meter maken, genoeg om behoorlijke lengtes in één keer sfeervol te verlichten.

Synchroniseer met Hue Play

Hue gaat verder dan enkel het zelf selecteren van een kleur. Met de Play serie die in 2018 werd geïntroduceerd maakte Signify het mogelijk om ‘surround verlichting’ te creëren. Via de Play HDMI Sync Box is het mogelijk om beelden die naar een TV of beeldscherm worden gestreamd om te vormen naar een kleur. Ben je een film aan het kijken en is een donkere scene, dan gaan alle lampen die gekoppeld zijn met de entertainment ruimte dimmen. Zit je in een actie shooter, dan zul je snel veel verschillende kleuren zien. Met de Hue Gradient Lightstrip kun je tot 3 kleuren in entertainment modus verwachten, wat minder is dan de ‘ambiance mode’. Mocht je geen HDMI Sync Box tot je beschikking hebben, dan kun je nog altijd de gratis Hue Sync app downloaden en je computer aan een scherm koppelen om toch hetzelfde effect te beleven.

Verschillen tussen de Gradient Lightstrip en Play Gradient Lightstrip

Vorig jaar introduceerde Signify voor het eerst de Play Gradient Lightstrip. Deze was echter bedoeld voor enkel achter je TV en is in meerdere opzichten anders dan deze Gradiënt Lightstrip. De Play lightstrip is voornamelijk bedoeld voor entertainment ruimtes waar je het beeld van een scherm op synchroniseert. Met de Play lightstrip kun je in entertainment modus (Play Sync) tot 7 verschillende kleuren met een lightstrip schijnen. Wil je de Play lightstrip handmatig (‘ambiance mode’) veranderen, dan heb je de keuze uit 3 te selecteren kleuren. De Hue Gradient Lightstrip heeft daarentegen 5 kleurmogelijkheden in ‘ambiance’ mode en 3 in ‘entertainment mode’.

Zoals je kunt lezen is de Play Gradient lightstrip voornamelijk voor entertainment bedoeld. De Play lichtstrip is voornamelijk voor grotere schermen ontworpen en in drie formaten beschikbaar. Daarnaast kun je de Play Gradient Lightstrip niet verlengen (of afkorten!) waardoor je minder flexibel bent.

Gradient LightstripPlay Gradient Lightstrip
Ambiance kleuren5 kleuren tegelijk3 kleuren tegelijk
Entertainment kleuren3 kleuren tegelijk7 kleuren tegelijk
Uitbreidbaartot 10 meter uit te breidenNiet uit te breiden
Afkort mogelijkheidAf te korten om de 33 cmNiet af te korten
Beste InzetbaarKast, bureau, plafond, TV dressoirAchter grote TV / Beeldscherm
AccessoiresGeenBeeldscherm bevesting om de perfecte hoek te maken.

Verkrijgbaar voor €149,99 bij lancering

De Hue Gradient Lightstrip 2 meter is per 24 september 2021 officieel verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van € 149,99. Niet iedere webshop houdt zich normaal aan de adviesprijs waardoor wij nauwlettend de prijzen voor je in de gaten houden en je de beste shops terugvindt in dit artikel.

Meer informatie en beelden vindt je uiteraard op de officiële Philips Hue website.

Technische specificaties

2 jaar
ja
array
array
array
at the end of (economic) life dispose the product according to local rules and do not dispose the product with regular household waste. the correct disposal of your product will help prevent potential negative consequences for the environment and human health
breedte
1,45 cm
breedte
219,000 mm
brutogewicht
0,590 kg
compatibel met de functie effecten
yes
demontage
dimbaar
ja
dimbaar met hue app en dimmer
ja
ean/upc - product
8719514339965
garantie
2 jaar
gebruikershandleiding
zorg ervoor dat je de lokale wetgeving volgt aan het einde van de (economische) levensduur van het product en gooi het niet weg bij het normale huishoudafval. door het product op de juiste manier af te voeren, voorkom je mogelijk negatieve gevolgen voor het milieu en de menselijke gezondheid.
het product weggooien
zorg ervoor dat je de lokale wetgeving volgt aan het einde van de (economische) levensduur van het product en gooi het niet weg bij het normale huishoudafval. door het product op de juiste manier af te voeren, voorkom je mogelijk negatieve gevolgen voor het milieu en de menselijke gezondheid.
hoogte
0,55 cm
hoogte
72,000 mm
ingangsspanning
220v-240v
ip-classificatie
ip20
kleur
wit
kleurtemperatuur
2000-6500 k
knipmogelijkheden
ja
lengte
140,000 mm
lengte
200 cm
levensduur
25000h
levensduur tot
25.000 hr
lichtsterkte in lumen bij 2700 k (standaardinstelling)
1.600 lm
lichtsterkte in lumen bij 4000 k
1.800 lm
materiaal
silicone
materiaalnummer (12nc)
929002994901
met kleurverandering (led)
ja
nettogewicht
0,420 kg
temperatuur wanneer in werking
-20 °c t/m 45 °c
uitbreidbaarheid
ja
vast ingebouwde led-lamp
ja
vermogen
20 w
vervangbaarheid van lichtbron
door een professional vervangbare led-lichtbron
vervangbaarheid van voorschakelapparatuur
door een eindgebruiker vervangbare voorschakelapparatuur
vochtigheid wanneer in werking
5%

Gradient Lightstrip 2 meter Waardering:

De Philips Hue Gradient Lightstrip is de uitbreiding waar menig Hue fan op zat te wachten. na de komst van de Play Gradient Lightstrip was de normale lightstrip toe aan een upgrade en is het nu mogelijk om 5 kleuren tegelijkertijd te schijnen die vloeiend naar elkaar over gaan. Daarnaast is de lightstrip te gebruiken binnen een entertainment ruimte waardoor je beelden kunt om laten zetten naar kleuren en bijna tegelijkertijd verlicht.

4.8

WeChecked waardering

4

Mogelijkheden

5

Vormgeving

5

Prijs

5

Slimheid

Gradient Lightstrip 2 meter vragen: