Philips Hue

Lightstrips

Philips Hue heeft afgelopen jaren verschillende Lightstrips op de markt gebracht. Wil je een kast, bureau of TV verlichten dan zijn er binnen lightstrips beschikbaar. Of wil je buiten van je tuin genieten? Dan is de outdoor lightstrip een optie. Welke varianten zijn er en wat zijn de prijzen? We alle verschillen met je door zodat je helemaal op de hoogte bent van de Philips Hue Lightstrip mogelijkheden.

Hue Lightstrip Plus

Hue Lightstrip geschiedenis

De lancering van de Hue Lightstrip plus dateert alweer terug naar 2013. Met een totale lengte van twee meter werd een flexibele zelfklevende strip met meerdere LEDS aangekondigd. De lightstrip plus was, zoals alle hue lampen, te bedienen met de Hue app en kon vanaf het begin 16 miljoen verschillende kleuren schijnen. Er was een capaciteit van 600 lumen waardoor de de verlichting echt enkel als sfeerverlichting was te gebruiken.

Hue Lightstrips versie 2: Betere lichtopbrengst, verlengbaar tot 10 meter en mogelijkheid om af te knippen (2015)

In 2015 kwam daar verandering in met de introductie van een betere versie van de lightstrip. Met een lichtopbrengst van ruim 1600 lumen was dit in vergelijking met de eerste versie een grote upgrade. Bij de ontwikkeling van de 2e versie werd tevens extra aandacht gegeven aan de wittinten waardoor deze ook sterker was. Naast de lichtsterkte werden ook twee fijne nieuwe mogelijkheden toegevoegd, namelijk het kunnen verlengen en kunnen afknippen van een verlengstrip. Met de mogelijkheid om de lightstrip te verlengen met zogenaamde verlengstrips was het mogelijk om tot 10 meter lang aan een stuk te verlichten. Elk verlengstuk kon je om de 33 cm afknippen zodat de lightstip beter past bij de gewenste lengte. 

Hue Lightstrips Outdoor (2018)

Het duurde twee jaar voordat Philips Hue de grote stap durfde te maken door Hue ook voor buiten beschikbaar te maken. Met de introductie van de Outdoor serie werd later ook de Hue lightstrip outdoor aangekondigd. De Hue Lightstrip Outdoor kreeg een IP67 bescherming waardering waardoor het tegen regen kan en tot 30 minuten onder stilstaand water nog blijft werken. De waardering was mede door het nieuwe design van de lightstrip mogelijk. Voor het eerst waren de LEDS niet meer zichtbaar als de ledstrip uit stond en zag je enkel een witte coating. Het was (en is nog steeds) niet mogelijk om de outdoor versie op een bepaalde lengte af te knippen of uit te breiden. Er zijn twee lengtes verkrijgbaar, namelijk de Outdoor Lightstrip 2 meter en Outdoor Lightstrip 5 meter.

Versie 4: Afknipbaar waar gewenst en bluetooth ondersteuning (2020)

Het blijft even stil rondom de doorontwikkeling van de hue lightstrip, maar in 2020 is het weer raak. Signify maakt het mogelijk om vanaf versie 4.0 een lightstrip met Bluetooth te bedienen. Het past in de strategie waar het bedrijf naartoe wilt, namelijk dat je niet verplicht bent om een Hue Bridge in huis te hebben voordat je een Hue lamp kunt gebruiken. Naast de bluetooth toevoeging is het ook mogelijk om afgeknipte stukken later weer aan een strip toe te voegen. Zo kun je de strip hergebruiken als je de lightstrip op een andere plaats wilt gebruiken of als je iets te enthousiast was met knippen. De lichtstrip versie 4 is beschikbaar als Lightstrip 2 meter V4 (basis) en Lightstrip verlengstrip 1 meter V4.

Play versie (2020)

Naast de update aan de binnen versie van de lightstrip bracht Signify in 2020 een nieuwe variant op de markt. Na de succesvolle introductie van de Hue Play serie werd late voor het eerst een gradient lightstrip serie geïntroduceerd. Met 7 zones kan de lightstrip meerdere kleuren tegelijkertijd ondersteunen waardoor dit in combinatie met met een Hue HDMI Sync Box of de Hue Sync app een prachtige belevenis bied. Het is mogelijk om de Play Lightstrip ook zelf te bedienen, echter kun je vanuit de Hue app enkel 1 kleur per keer bedienen. De Play lighstrips is in drie formaten beschikbaar, namelijk voor schermen van 55 tot 65 inch, 65 tot 75 inch en 75 inch of groter.

Hue Gradient Lightstrips (nieuw)

Doordat de Hue Play lightstrip een gradient mogelijkheid heeft was het enkel een kwestie van tijd voordat een echte Gradient lightstrip werd aangekondigd. Met de onlangs uitgelekte Hue Gradient lightstrip lijkt de tijd rijp en kun je binnenkort een Hue gradient lightstrip kopen. Voor het eerst maakt Signify het mogelijk om meerdere kleuren met een lightstrip te creëren. Net als de Play strip zal elke gradient lightstrip een aantal zones hebben. Elke zone kan van kleur veranderen. Ondanks nog geen releasedatum verwachten wij dat de Hue Gradient lightstrip in het najaar van 2021 zal verschijnen.