Philips Hue

Signe

Hue Signe serie

De Hue Signe is een strakke moderne tafel en vloerlamp die je kunt bedienen met de Hue app. Binnen enkel minuten heb je de lamp gereed voor gebruik en kun je uit 16 miljoen verschillende kleuren kiezen. De Signe vloerlamp werkt goed in hoeken en verblind je niet als je naar de lamp kijkt. Door de Signe lamp in de buurt van een TV scherm te plaatsen wordt tv kijken prettiger voor je ogen. Op 20 augustus 2018 kondigde Signify de nieuwe lampen aan met als kreet ‘Paint your walls with light’

Signe Vloer en tafellamp

De Signe serie bestaat momenteel uit de Signe vloerlamp en Signe tafellamp met een White and Ambiance Color lichtstrip. Geruchten gaan dat de lichtstrip elk moment gaat vervangen worden door een gradient versie waardoor je meerdere kleuren tegelijk kunt schijnen door het gebruik van zones. Mocht dit product beschikbaar komen, dan lees je het natuurlijk bijna gelijk op wechecked.

Modern design

De lampen bestaan beide uit aluminium en hebben een strakke afwerking. Met een relatief lange verticale lichtstrip kun je grotere oppervlaktes verlichten met één kleur. De lamp past volgens Philips Hue zowel in je woonkamer als slaapkamer, maar zie je vooral dat mensen hem enkel in de woonkamer plaatsen (waar hij ook het beste tot zijn recht komt).

Werkt met Bluetooth en Hue Bridge

Je kunt beide signe lampen bedienen met zowel bluetooth als via een Hue Bridge. Waarschijnlijk is de Signe niet de eerste lamp die je aanschaft waardoor je al meerdere lampen in het bezit hebt. Hierdoor is de keuze voor het gebruik van een bridge interessant omdat je tot 50 lampen tegelijk kunt bedienen en automatiseren. Zo kun je een lamp via de Hue app standaard aan laten gaan bij zonsondergang of laten dimmen als je bijna naar bed wilt gaan. Daarnaast biedt de Hue Bridge de mogelijkheid om met Siri je lampen te bedienen.

Tot wel 2500 lumen

Hue lampen bestaan allemaal uit LED lampen en hebben een groot kleurbereik. Met de lampen kun je tot wel 2500 lumen schijnen, wat redelijk veel voor thuisgebruik is. Uiteraard kun je net als alle andere Hue lampen ook de signe familie dimmen zodat het niet te fel aan de ogen voelt. Daarnaast heeft de Signe een kleurbereik van 2000 tot 6500 K.

Automatiseren

De Signe lamp kun je op verschillende slimme manieren automatiseren. De Hue app biedt een aantal handige recepten, zoals het automatisch en uitschakelen op specifieke tijden. Maak je gebruik van andere smarthome systemen zoals Home Assistance, dan kun je in theorie de lamp van kleur laten veranderen als er wordt aangebeld, beweging wordt gedetecteerd door een camera of als je wasmachine klaar is.