Philips Hue

Philips Hue app versie 4

Philips Hue App versie 4
Philips HuePhilips Hue app versie 4

Met de Philips hue app versie 4 slaat Signify een nieuwe weg in op het gebruik van je Hue lampen. Zo is de navigatie veranderd, zijn termen gewijzigd en kun je op nieuwe manieren je lampen configureren.

Het gebeurt niet vaak dat een smarthome systeem zoals Philips Hue een complete remake van een app doet. Het ontwikkelen van een app is een tijdrovend iets, zeker als je met producten zoals slimme lampen, bewegingssensoren en meer te maken hebt.

Eenvoudig wisselen van Bridge

Het verzamelen van een Hue collectie heeft vele voordelen maar ook een nadeel. De Hue Bridge kan maximaal tot 50 lampen of accessoires aan. Als je bijvoorbeeld meerdere GU10 Hue spots in huis hebt kom je snel aan dit aantal en is het wijs om een 2e Bridge te gebruiken. Met de Philips Hue app versie 4 is het eenvoudig om vanaf het beginscherm te wisselen tussen je bridges. Het is helaas nog niet mogelijk om een bridge een andere naam te geven maar hopelijk verandert dit in de toekomst.

Nieuwe weergave voor kamers en ruimtes

Een van de eerste dingen die opvalt aan de nieuwe app is de nieuwe weergave van ruimtes en kantoren. Een gedeelte van het scherm is nu ingericht om sneller tussen opgeslagen licht scenes te wisselen en eventueel toe te voegen. Onder de scenes zijn alle lampen ‘swipeable’ en kun je lamp voor lamp in/uit schakelen en eventueel individueel van kleur laten veranderen. Ook is het mogelijk om de lampen te ordenen via ‘drag en drop’ mogelijkheid. De volgorde van de categorieën scènes en lampen zijn helaas niet om te wisselen.

Organiseren van kamers en ruimtes

Een van de kleinere veranderingen binnen de nieuwe app is het organiseren van de kamers en ruimtes. Zo kun je eenvoudiger nieuwe lampen toevoegen, al ontdekte maar nog niet gesorteerde lampen selecteren of lampen kiezen uit andere kamers.

Nog sneller binnen en buiten de app

De fundering is bij de Philips Hue app versie 4 geheel vernieuwd. Dit betekend dat de interacties binnen de app sneller zijn en buiten de app de lampen ook sneller reageren. Er is dus veel focus gelegd op de ‘performance’ waar je nu duidelijk ook verschil merkt in de reactietijd van de lampen.

Routines is nu automatisering

De term automatisering is uiteraard bekend binnen smarthomes, echter Hue koos er jaren voor om het routines te benoemen. Met de gedachten om standaard routines voor je uit te voeren zonder dat je hiervoor zelf de app hoeft gebruiken was een goed idee, maar niet iedereen begreep waar routines voor bedoeld waren. De term is nu gewijzigd naar automatisering die beter past als je meer wilt automatiseren. Naast de term wijziging neemt de Philips Hue app versie 4 je meer mee naar de mogelijkheden en krijg je bij het maken van een nieuwe automatisering de vraag of je bestaande recepten of Hue Labs wilt gebruiken. Naast alle standaard recepten heb je nog steeds de optie om een eigen automatisering aan te maken.

Widgets

Veel Philips Hue gebruikers kiezen ervoor om widgets in te zetten om veelgebruikte scenes buiten de app te kunnen gebruiken. Met de nieuwste versie kun je nog enkel als iOS gebruiker widgets aanmaken via Shortcuts. Het voordeel hiervan is dat dit tevens met Siri werkt waardoor je ook via stemherkenning shortcuts kunt activeren. Gebruik je Android? Dan kun je via het shortcut menu naar widgets en daar een widget aanmaken.

Hue Widgets aanmaken voor iOS:

https://youtu.be/FmeMbfauwOs

Hue Widgets aanmaken voor Android:

Philips Hue app versie 4 vragen: