Met de Philips Hue play creëer je de ultieme thuisbioscoop of game-room. Met een brede selectie van lightstrips, play bars en de HDMI sync Box of Hue Sync app ervaar je voortaan een nieuwe manier van series / films kijken of gamen. Je kunt hiervoor je bestaande lampen gebruiken of de speciale Hue Play serie.
Ambilight in een nieuwe vorm.
Philips brengt al jaren TV’s op de markt met zogenaamde Ambilight techniek. Ambilight is een techniek om dezelfde kleurtint wat op je scherm achter je TV te laten schijnen. De beelden die op je TV scherm worden getoond worden omgezet naar kleurcodes en een soortgelijke kleurtint wordt bijna tegelijk getoond. Muren lichten dezelfde kleur op waardoor het lijkt alsof het beeld groter wordt. Vandaag de dag brengt Philips nog steeds TV’s uit met deze techniek, maar kun je het inmiddels ook zelf maken door Philips Hue lampen te koppelen aan je (slimme) TV of computerscherm. Philips Hue noemt dit ook wel ‘Surround verlichting’.
Hue Play serie
Om de ultieme ’surround verlichting’ te krijgen heeft Philips Hue de Play serie uitgebracht. De serie bevat onderandere een gradient lightstrip voor verschillende maten TV’s, Play bar die je als tafellamp gebruikt en de Hue Sync Box voor het synchroniseren van kleurcodes naar je Hue lampen. De Hue Play serie ondersteunen allemaal White and Color Ambiance waardoor alle 16 miljoen kleuren gebruikt kunnen worden die het Hue platform aanbied.
Hue Play Gradient lightstrip
Lightstrips bestaan al langer binnen het Hue ecosysteem, echter de Play Gradient Lightstrip is relatief nieuw. Waar je eerder enkel 1 kleur over een gehele strip kon laten schijnen is het nu mogelijk om meerdere kleuren op verschillende plekken te laten schijnen. Dit maakt het tevens ideaal om je TV Ambilight waardig te maken. De Hue Play Gradient Lightstrip is in 3 formaten beschikbaar, namelijk 55 inch (tussen 55 en 65 inch schermen), 65 inch (tussen 65 en 75 inch schermen) en 75 inch (75 inch en groter).
Hue Play Bar
Naast de Play gradient lightstrip is ook een tafellamp versie beschikbaar gekomen, namelijk de Hue Play Bar. De Play Bar is een een staande of liggende lamp in de vorm van een staaf die je zowel op een tafel kunt plaatsen als achter een scherm kunt plakken. Je kunt uitbreiden met meerdere Play Bars en lamp voor lamp aangeven waar deze is gepositioneerd is in je entertainment ruimten (via de Hue app). Ze verlichten individueel en geven de kleur in de hoek die bij het beeld past. De Hue Play Bar is net als de Gradient lightstrip een Color Ambiance lamp waardoor je uit één van de 16 miljoen verschillende kleuren kunt kiezen.
De Play Bar is in de meerdere uitvoeringen en kleuren beschikbaar:
Basis versie Hue Play:
De basis versie van de Hue Play komt met één Hue bar in de kleuren zwart of wit. De basisversie komt met een voeding waarop je 3 lampen kunt aansluiten. Ook worden plakkers en staanders meegeleverd zodat je zelf kunt beslissen waar je de Hue Play positioneert.
Hue Play Duopack:
De Hue Play duopack lijkt op de basis versie Hue Play echter koop je twee lampen, een voeding en plakkers/staanders.
Play uitbreidingsset:
Heb je al een of twee Play Bars, dan kun je ervoor kiezen om een uitbreidingsset aan te schaffen. De Uitbreidingsset bestaat uit enkel een lamp met standaard of plakker en heeft geen voeding meegeleverd. Hierdoor is de prijs relatief goedkoper dan de basis versie of duopack.
Play verlengsnoer:
Heb je een play bar die je net als surround sound achter je wilt plaatsen, dan kun je een Hue Play verlengsnoer kopen waar je tot 7 meter afstand van de voeding de lamp van stroom kunt voorzien. Handig als je geen stopcontact in de buurt hebt maar echt surround verlichting wilt creëren.
Hue lampen met beeld laten synchroniseren.
De Hue HDMI Sync Box of Hue Sync app werken op eenzelfde manier als ambilight. Beelden die afspelen worden omgezet naar kleurcodes en synchroniseren naar je Hue lampen. Dit alles gebeurt in slechts enkele milliseconden waardoor er bijna geen vertraging opvalt.
Voor het synchroniseren van je beeld met Hue lampen heb je twee opties, namelijk via de Hue HDMI Synx Box (betaald) of de Hue Sync App (gratis).
Hue HDMI Sync Box
De Hue HDMI Sync Box is een apparaat wat je koopt en fysiek koppelt via HDMI aan je beeldscherm. Je kunt in totaal 4 apparaten koppelen met de HDMI sync Box, zoals een mediabox van KPN/Ziggo Vodafone, Game Console (Playstation, Xbox of Wii), Stream apparaat (AppleTV of Chromecast) of een ander apparaat wat met HDMI werkt. Het beeld van het gekoppelde apparaat wordt geanalyseerd en via HDMI doorgegeven naar je beeldscherm en gesynchroniseerd met je aangegeven Hue lampen.
Hue Sync App
Als je eerst gratis wilt ervaren hoe het synchroniseren van Hue lampen met beeld werkt dan kun je de Hue Sync app installeren. De app is beschikbaar voor zowel Windows als MacOS en analyseert het beeld wat wordt uitgezonden. Voor het gebruik van de Hue sync app dien je een Hue Bridge te gebruiken om te kunnen communiceren met je Hue lampen. De app biedt verschillende opties die je kunt selecteren. Zo kun je bij het gamen aangeven of lampen subtiel, gematigd, hoog of extreem snel moeten wisselen van kleur. Bij shooting games kun je ervoor kiezen om het synchroniseren op hoog tot extreem te zetten, maar bij een potje Fifa is gematigd tot subtiel al meer dan genoeg.
Synchroniseer Hue lampen met audio
Philips Hue biedt niet alleen het synchroniseren van beelden aan, maar kan ook bij het luisteren van muziek suggesties doen. Hierdoor kun je bij een feest sfeervol licht ervaren door achtergrond muziek. Je kunt hierbij een bestaande kleurenpalet kiezen of zelf maken die het beste bij jou past. Door een subtiele tot gematigde overgang te kiezen zullen je lampen rustig overgaan van kleuren. Heb je een feest waar echt gedanst wordt, kies dan voor de hoog of extreem optie zodat lampen sneller wisselen van kleur.