Beginnen met Tado

Er zijn meerdere manieren om te starten beginnen met Tado. Afhankelijk van jouw wensen / benodigdheden kun je ervoor kiezen om enkel te beginnen met radiatorknoppen, een thermostaat of wil je gelijk ook je airco bedienen. We nemen je mee in de slimme en wonderlijke wereld van Tado.

Beginnen met Tado

Tado is een van de weinige starthome producenten die zich focust op het slimmer maken van je woning en daarmee energieverspilling tegen te gaan. Het merk werd opgericht met simpel één doel: De wereld een stukje groener maken door slimme oplossingen op de markt te brengen. Tado doet dit inmiddels sinds 2011 voor zowel consumenten als bedrijven. In dit artikel zoomen wij enkel in op de consumenten producten zodat je snel kunt beginnen met Tado. Voor de consument heeft Tado meerdere type op smarthome producten op de markt gebracht. Je moet denken aan de slimme thermostaat, radiatorknoppen en airco bedieningen.

Alles verbonden via een bridge

Net als veel smarthome systemen heeft Tado ook een eigen bridge die je verbind aan je router. Een bridge is letterlijk een brug tussen de Tado producten en de Tado app. Door de bridge te verbinden met je router ben je via WiFi of mobiele data altijd in verbinding en kun heb je totale controle over de Tado producten.

Met enkel radiatorknoppen beginnen

Wellicht heb je een kleinere woning en wil je enkel de badkamer of een paar ruimtes op afstand bedienen. Met de Radiatorknoppen starterkit ontvang je een bridge en radiatorknop (of meerdere radiatorknoppen) en kun je deze via de Tado app bedienen. Je kan op elk moment van de dag (en ook buitenshuis) een radiatorknop bedienen om te openen of te sluiten.

Lees alles over de slimme tado radiatorknoppen.

Met de thermostaat beginnen

De thermostaat is het brein van je verwarmingssysteem. Naast handmatig de verwarming hoger of lager te zetten kan de Tado Thermostaat dit ook ‘leren’ aan je gedrag en zelf de temperaturen inregelen. Ook leert het systeem hoe snel een ruimte is verwarmd zodat het vanzelf op tijd begint te verwarmen als je na het slapen in een warme badkamer wilt douchen. Afhankelijk van je huis kun je kiezen voor een bedrade of draadloze thermostaat.

Bedrade thermostaat starter kit
In veel woningen is enkel 1 thermostaat aanwezig (in de woonkamer) die bedraad communiceert met de CV ketel. Met een bedrade thermostaat starterkit en losse radiatorknoppen (of duo/quatro verpakking) kun je instellen welke ruimte wanneer moet verwarmen en gaat niet alle energie naar alle ruimtes tegelijk.

Lees alles over de slimme tado thermostaat bedraad.

Draadloze thermostaat starter kit
In nieuwere huizen zijn slimmere CV ketels aanwezig en kunnen deze draadloos bestuurd worden. Heb je vloerverwarming, dan kan het goed zijn dat je elke ruimte onafhankelijk kunt verwarmen. Voor deze situatie is het wijs om een draadloze thermostaat starter kit te nemen. Je ontvangt dan een bridge, draadloze thermostaat en ontvanger (voor CV ketel). Je kunt dan later nog uitbreiden met meer draadloze thermostaten of airco bedieningen.

Lees alles over de slimme tado thermostaat draadloos.

Geen complete starterkit.

Tado lijkt bewust er niet voor gekozen te hebben om complete starterkits op de markt te brengen. Zo heb je zelf de flexibiliteit welk product je nodig denkt te hebben en kun je hier altijd op uitbreiden. Heb je bijvoorbeeld enkel vloerverwarming, dan zou het zonde zijn als je radiatorknoppen zou ontvangen. Wil je airco bediening toevoegen, dan is dit geheel aan jezelf.

Zelf beginnen met Tado

Nu je bekend bent met alle producten is de vraag waarmee je start. Er zijn verschillende starterkits die je kunt uitbreiden met meerdere producten. De bridge is essentieel, verder kun je losse radioatorknoppen, de thermostaat of airco bedieningen kopen. Bekijk ook de complete Tado productlijn.

Tado logo